Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΟ τόπος μας Μπροστά - Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η συναίνεση και η συνεργασίας στο Δήμο Κόνιτσας

Ο τόπος μας Μπροστά - Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η συναίνεση και η συνεργασίας στο Δήμο Κόνιτσας

Ανάρτηση της δημοτική παράταξη "Ο τόπος μας Μπροστά" με αφορμή την εκλογή Αντιπροέδρου στην διαδικασία συγκρότησης και εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κόνιτσας

Η συναίνεση προΕΞΑΡΧΟΥσα

Από το βράδυ της εκλογής του ο νέος Δήμαρχος, σήκωσε ψηλά το λάβαρο της συναίνεσης και της συνεργασίας στο Δήμο μας. Όταν ψηφίστηκαν οι τροποποιήσεις του 'ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ' υποψιαστήκαμε ότι άρχισε να το χαμηλώνει. Χθες, στην 1η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, πεισθήκαμε ότι το υπέστειλε οριστικά και το καταχώνιασε στο "Χρονοντούλαπο της ιστορίας".
Στη χθεσινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή ως πρώτο θέμα της είχε την εκλογή αντιπροέδρου.
Η παράταξή μας, που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία και στο Δ.Σ., αλλά και στα εκλεγμένα μέλη της οικονομικής επιτροπής, ζήτησε να εκλεγεί από αυτήν ο Αντιπρόεδρος και πρότεινε για τη θέση αυτή την κ. Δημάρατου. Οι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε ήταν οι εξής: α)το γεγονός ότι στο ανώτερο όργανο το Δ.Σ. ο Αντιπρόεδρος εκλέγεται από τη μειοψηφία και θα ήταν δίκαιο να ισχύσει κάτι αντίστοιχο και για την Ο.Ε.
β)ότι η παράταξή μας είναι η σχετικώς πλειοψηφούσα και δικαιούται ανάλογη εκπροσώπηση στα όργανα του Δήμου γ)ότι όλες οι παρατάξεις συναίνεσαν στην εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ. δ)ο ρόλος του Αντιπροέδρου είναι περισσότερο τιμητικός, θα αποτελούσε όμως ισχυρό συμβολισμό ότι υπάρχει βούληση συναίνεσης και συνεννόησης.
Στην επιχειρηματολογία υπερθεμάτισε και εμπλούτισε και ο επικεφαλής της τρίτης παράταξης κ. Βασίλης Σπανός.
Αντιθέτως ο κ. Δήμαρχος, χωρίς ούτε καν να τη συζητήσει, απέρριψε την πρότασή μας και εξέλεξε με την νόμιμη πλην τεχνητή πλειοψηφία που διαθέτει στη Ο.Ε., τον δικό του προταθέντα υποψήφιο, χάνοντας έτσι διαπαντός την ευκαιρία να αποδείξει ότι επιθυμεί οποιαδήποτε συνεργασία.


Ο κ. Δήμαρχος με το "καλημέρα" διακήρυξε ότι θα διοικήσει μόνος του.

Δικαίωμά του.
Του ευχόμαστε καλή τύχη.

 

Πηγή: https://www.facebook.com

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker